ТЕЛ. ЗА ПОРЪЧКИ 0877 600 062

Adidas с най-много продажби до момента през 2018 година


Излязоха резултатите за третото тримесечие на 2018 година за продажбите на мега гиганта за спортни стоки Adidas. Фирмата е продала рекорден брой тениски след световното първенство, въпреки че националните отбори, които спонсорира, са загубили от тези на страни, подкрепяни от конкурента ѝ Nike, пише Bloomberg.

Веднага след появата на новината по медиите, акциите на компанията на фондовата борса скочиха над 10 процента. Този ръст е по-голям от второто тримесечие на годината, което може още повече да радва акционерите на Adidas.

Продажбите на тениски за тазгодишния Мондиал надминаха 8-те милиона бройки, които фирмата продаде на събитието преди четири години, съобщи главният изпълнителен директор на Адидас Каспър Рорстед в интервю за CNBC. Това се случва въпреки факта, че два отбора, носещи екипи на Nike – победителят Франция и останалите втори Хърватия – бяха на финала тази година.

Приходите на германския производител надвишават 5,26 милиарда евро след добрия период преди и след турнира в Русия. Нетната печалба е стигнала 396 милиона евро, което също е над очакванията на анализаторите за 386 милиона евро.

Адидас продължава растежа си и на пазари като Северна Америка, Тихоокеанския регион на Азия, Латинска Америка и Русия.

Разгледайте и нашите предложения на спортни екипи Adidas.


МЕНЮ
КАТЕГОРИИ
МАРКИ
КОНТАКТИ
гр. Варна
тел. 0877 600 062
email: info@bgsport.eu


2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни