ТЕЛ. ЗА ПОРЪЧКИ 0877 600 062

Как Under Armour открадна втората позиция на Adidas?


Техните реклами често показват силни и решителни атлети, като баскетболиста Стеф Къри и олимпийския плувец Майкъл Фелпс.

През 2015-та година Wall Street Journal показа данни, според които американската Under Armour задминава Adidas по продажби и дял на американския пазар.

Но как от компанията успяват да постигнат този успех?

Кевин Планк и проблемът, който решава

Основателят и изпълнителен директор на компанията Кевин Планк мразел как памучните тениски натежавали, когато се изпотявал докато играел американски футбол. Трябвало постоянно да сменя своите спортни екипи, което не му се харесвало. 

Тласнат от своето разочарование, Кевин създава свиваща се тениска, която не задържа влага и оставя материята суха без значение колко се потиш.

И хората мигновено се влюбили в неговите продукти.

Компанията дава безплатни тениски на футболни играчи и в последствие получава договор с два отбора от НФЛ

Наличието на мрежа от професионални футболисти било огромно предимство за Кевин Планк, тъй като той успял да им позволи да тестват продуктите му, за да видят дали им харесва.

Планът на Кевин беше, че след като няколко играчи започват да носят продуктите и да говорят за тях, отборите ще се почувстват „задължени“ да ги купуват за всички.

И точно това се получава. Футболният отбор на Georgia State се свързва с Under Armour, за да започнат да ги обличат. А след това се включват тимовете на Atlanta Falcons, New York Giants и Miami Dolphins.

Under Armour правят конкурс в социалните мрежи за „Перфектния стажант“ и привличат над 120 000 нови фенове във Facebook и над 4000 нови последователи в Twitter

През 2011 г. Under Armour обявява Ultimate Intern програма - където студентите могат да кандидатстват, да преминат през редица предизвикателства и победителите стартират работа при тях през лятото, помагайки на марката да комуникира техните ценности и послания чрез социалните медии.

Кампанията им получава огромен интерес в социалните мрежи, като събират над 120 000 нови фенове във Facebook и над 4000 нови последователи в Twitter.

Истината е, че Under Armour дори и да са изпреварили Adidas по дял продажби в САЩ, целта им винаги е била първото място и позицията на Nike.


МЕНЮ
КАТЕГОРИИ
МАРКИ
КОНТАКТИ
гр. Варна
тел. 0877 600 062
email: info@bgsport.eu


2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни