ТЕЛ. ЗА ПОРЪЧКИ 0877 600 062

Кратка история на Адидас
Днес всички сме чували за най-големите гиганти по производство на спортни стоки в света – Puma, Adidas, Nike, Reebok, Under Armour. Но малко хора знаят, че създателите на марките Адидас и Пума са двама братя – Адолф и Рудолф Даслер. Ади се ражда през 1900 година, а неговият по-голям брат Рудолф – през 1898 година в малкото градче Херцогенаурах, в близост до Нюрнберг. Родителите на двамата братя живели скромно.

Майката Паулина била домакиня, докато бащата Кристоф бил обущар и се грижел за семейството. След края на Първата световна война, двамата братя стартират общ бизнес и започват да произвеждат спортни обувки. Адолф се грижел за самото производство, а Рудолф отговарял за продажбата на стоките. Преди това Ади работел в обувната фабрика в техния град, а Руди тъкмо се върнал от фронта. И двамата братя се допълвали взаимно, което било знак, че бизнесът ще процъфти. Адолф е спокоен и вглъбен в себе си. Той непрекъснато чука, майстори и мисли как да направи по-хубави обувки.

Рудолф е импулсивен, шумен, откровен женкар, не си пада много по обущарството, но затова пък е роден търговец. Бизнесът се разраства и братята Даслер са сред най-богатите хора в Херцогенаурах. Семействата живеят заедно в хубава къща, непосредствено до фабриката. Все по-често обаче между тях прехвърчат искри. Един ден двамата братя се скарали жестоко и се разделили. Единият основал Адидас, а другият - Пума. Фирмите отдавна вече не са семейни, но седалищата им са все там, в родния Херцогенаурах, на двата бряга на река Аурах. Adidas става световен гигант в производството на спортна екипировка. Puma има по-слаби резултати, но и тя е сред водещите световни фирми в бранша. Днес, и двете компании са сред лидерите по производство на спортна екипировка в световен мащаб отдавна загърбили семейните драми и конкуриращи се на огромния спортен пазар.
МЕНЮ
КАТЕГОРИИ
МАРКИ
КОНТАКТИ
гр. Варна
тел. 0877 600 062
email: info@bgsport.eu


2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни