ТЕЛ. ЗА ПОРЪЧКИ 0877 600 062

Ливърпул ще играе с Nike от новия сезон, след като спечелиха делото срещу New‌ Balance


Ливърпул спечелиха съдебната си битка срещу настоящите си доставчици на спортни екипи New Balance, което означава, че червените ще носят комплекти Nike от новия сезон 2020/21 като част от многомилионна сделка.

"Червените" от Анфилд заведоха дело във Върховния съд срещу New Balance, след като спортната марка обвини клуба, че отказва да спази клауза в техния настоящ договор, която би им позволила да отговарят на всякакви конкурентни оферти от други марки. Ливърпул очевидно са вярвали, че New Balance няма да могат да отговарят на офертата поставена на масата от Nike. Но от New Balance твърдят, че това не е така.

Но европейските шампиони, на които Nike предлага петгодишна сделка с 30 милиона паунда годишно, твърдят, че New Balance не може да съответства на офертата на американския съперник във връзка с маркетинга и дистрибуцията на продуктите на Liverpool. Това не беше усещането на служителите в New Balance, но при приключване на тридневното дело съдията отхвърли исканията на New Balance, проправяйки път за сключване на сделката с Nike.

Говорител на Ливърпул споделя: "Клубът е доволен от решението на съдията да се произнесе в наша полза след правния спор с настоящия ни доставчик на спортни екипи New Balance. Ще продължим с тях през настоящия сезон."

От своя страна, 30 милиона паунда е огромен дефицит не само по сегашната сделка с 45 милиона паунда на година от New Balance, но и по сделки със съперници, като Манчестър Юнайтед, които получават 75 милиона паунда от Adidas и Тотнъм и Челси получаващи по 50 милиона паунда от своите спонсори. Но сделката на Ливърпул включва обещание от 20 процента възнаграждения за нетните продажби на всички стоки на марката LFC, което значително ще увеличи финансовото обещание на споразумението и именно по тази причина клубът от Мърсисайд има желание да направи този ход. Имайки предвид тези авторски възнаграждения, клубът ясно прогнозира, че ще достигат и около цифрите, които взимат техните съперници от Манчестър Юнайтед.


МЕНЮ
КАТЕГОРИИ
МАРКИ
КОНТАКТИ
гр. Варна
тел. 0877 600 062
email: info@bgsport.eu


2020, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни